Fröknäcke är så otroligt gott! Och väldigt enkelt att göra. Det finns väldigt många varianter av fröknäcke, med och utan ägg, med och utan fiberhusk, med och utan mandelmjöl osv. Dessa sesamknäcke tycker jag är de enklaste och mest snabblagade. Även dessa går att variera med olika frösorter och olika…
Denna pizza på äggbotten är väldigt enkel att göra, och mycket nyttigare än köpepizza. Och eftersom jag älskar ägg tycker jag att det blir minst lika gott. Toppingen går att variera hur mycket som helst. Denna gång nöjde jag mig med tomatsås, skinka och ost. Ingredienser 3 ägg En skvätt…
Jag tycker det är smidigt att alltid ha färdiglagad mat i frysen som snabbt och enkelt kan tas fram när tiden är knapp. Köttbullar är ett perfekt exempel på detta. Jag brukar göra många åt gången. Då räcker det både till dagens måltid, och till några matlådor/några ytterligare måltider. Detta…
I helgen kommer vi äta god och näringsriktig kyckling som jag under gårdagen lagade till i vår Crockpot. Jag gjorde ungefär enligt detta recept: http://www.transnova.se/hel-kyckling-i-crock-pot/ Men jag hade i basilika istället för timjan, och hoppade över palsternackan, för det hade vi inte hemma. Kycklingen var en ekologisk kravmärkt kyckling från…
Vitkål är en fantastisk grönsak fullproppad med vitaminer, och innehåller endast 4 gram kolhydrater per 100 gram. Det här recepter fungerar till det mesta och är väldigt enkelt att göra. Jag brukar göra en stor gratäng när jag ändå håller på, för då gör jag matlådor av det som blir…
Dessa kokosbollar är otroligt goda. De går att äta både naturella och kan smaksättas med till exempel hackade nötter, lakritspulver eller bärpulver. Jag tycker de är goda helt utan sötning, men ska jag bjuda på dem brukar jag söta lite. Ca 25 st Ingredienser 200 gram rumstempererat smör (alternativt kokosolja…
Idag gjorde vi ischoklad inför julafton. Riktig ischoklad! Utan processade ingredienser! Många recept använder sig av blockchoklad och det ohälsosamma processade kokosfettet i silverpaket. Men jag ser ingen som helst anledning till att används dessa ingredienser, när man i stället kan använda ren 70 % mörk choklad och kallpressad ekologisk…
Jag äter sällan bröd. Sedan jag vande mig av med det känner jag mig helt enkelt inte sugen på en smörgås, det finns så mycket annat och bättre (samt mer näringstät mat) du kan äta. Men ibland kan de vara gott, speciellt om du vill ha något att lägga smörgåspålägget…