Raw Lussebollar (Saffranbollar)

You are currently viewing Raw Lussebollar (Saffranbollar)

Dessa lussebollar passar perfekt nu när lucia-dagen närmar sig! Vi brukar njuta av flera vackra luciatåg under dessa dagar, och att kombinera det med god lussefika gör det extra stämningsfullt.

Jag använder en kraftfull mixer med en kanna designad för att klara lite mer kladdiga röror, om du inte har en sådan kan du behöva putta ner det som fastar i behållaren några gånger.

Ingredienser

  • 2 dl cashewnötter (gärna blötlagda några timmar)
  • 2 dl riven kokos
  • 1 paket saffran (0,5 gram)
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 2 msk sötning (eller enligt smak)
  • Kokosflingor att rulla i

Instruktioner

  1. Häll allt i en mixer och mixa till en slät smet.
  2. Rulla till bollar, ca 25 st.
  3. Rulla bollarna i riven kokos (eller krossade nötter).
  4. Ställ in i kylen en stund så de stelnar lite.
  5. Ät och njut!

TIPS! Vill du hålla nere kolhydraterna ytterligare så går det bra att byta ut cashewnötterna mot 2 dl riven kokos.

TIPS! Om du vill ha dem ännu mer gyllengula kan du blanda ut saffranen i 1 msk hett vatten och sedan låta det stå och dra i cirka 10 minuter.

TIPS! Om degen blir lite lös kan du blanda i 1-2 msk kokosmjöl.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Tove

    Jättegoda!
    Vi åt dem både till advent och på julafton!

Kommentarer är stängda.