Mjuk pepparkaka (paleo/lchf)

You are currently viewing Mjuk pepparkaka (paleo/lchf)

Detta är en underbart julig mjuk pepparkaka! Faktiskt en av mina favoriter.

Och den är dessutom nyttig eftersom den inte innehåller vitt mjöl och mängder med socker. Kakan är glutenfri och kan även göras mjölkfri.
Kakan funkar lika bra året runt, det är bara att variera kryddorna. Till advent och jul passar det så klart bäst med papparkakskryddor.

Jag är väldigt förtjust i lingon, så ibland kör jag dubbel sats i kakan. Morötter gör den extra saftig, men det går lika bra utan. Jag äter inte så mycket sötsaker, har vant mig av med socker, men när jag väl äter fikabröd så tycker jag att det är gott med lite sötning så jag brukar söta enligt mitt recept nedan. Men för dig som vill ha det riktigt sött så går det så klart bra att öka på med sötningen om du föredrar det. Och för dig som har vant dig av med socker sötar så klart mindre.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore. Klicka på länkarna i receptet så kommer du direkt till produkter som jag rekommenderar!

INGREDIENSER

INSTRUKTIONER

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret (alternativt smält kokosoljan) och låt svalna
  3. Knäck äggen i en bunke och vispa poröst tillsammans med sötningen
  4. Blanda de torra ingredienserna
  5. Riv eller mixa morötterna fint (valfritt)
  6. Vispa ihop smöret/kokosoljan med de torra ingredienserna och äggsmeten.
  7. Rör i morötterna (valfritt)
  8. Rör i lingonen
  9. Smörj en sockerkaksform med smör eller kokosolja och bröda den med tex pofiber eller riven kokos.
  10. Häll i smeten i formen
  11. Stoppa in i ugnen ca 25-30 minuter. Testa med en provsticka/tandpetare som ska vara torr när kakan är klar
  12. Låt svalna och vänd upp på ett fat.
  13. Ät och njut!

Blir det något över rekommenderar jag att du fryser in kakan direkt, tex i portionsbitar. Då håller den sig saftig och god till nästa gång du ska njuta av kakan.

Detta inlägg har en kommentar

Kommentarer är stängda.