Semlor är så fantastiskt gott! Kanske för att man äter dem så sällan, en gång om året, så man inte hinner tröttna. Och jag tycker att de smakar ännu bättre när man bakat dem själv.
I helgen bakade jag bullar baserade på mandelmjöl, mums.
Men ingen semla utan mandelmassa. Vi gjorde därför en blindtest för att utreda vilken variant av mandelmassa vi tyckte var godast.
1. Hemmagjord mandelmassa gjord av hela mandlar.
2. Hemmagjord mandelmassa baserad på mandelmjöl.
3. Köpt mandelmassa.
De blev väldigt lika i smak och konsistens, men vinnaren blev…
Nummer 2 – den vi gjorde av mandelmjöl.
Så därmed finns det som jag ser det egentligen ingen anledning att köpa färdig mandelmassa, när det är så enkelt och gott att göra egen. Och man slipper då dessutom alla tillsatser som ofta finns i köpevarianterna. Gör du egen mandelmassa använder du bara mandelmjöl, sötning och lite vatten…