Köttbullar (paleo/lchf)

You are currently viewing Köttbullar (paleo/lchf)

Jag tycker det är smidigt att alltid ha färdiglagad mat i frysen som snabbt och enkelt kan tas fram när tiden är knapp.

Köttbullar är ett perfekt exempel på detta.

Jag brukar göra många åt gången. Då räcker det både till dagens måltid, och till några matlådor/några ytterligare måltider.

Detta recept är baserat på 1 kg nötfärs (i mitt fall naturbeteskött). Det blir ca 70 köttbullar. För att underlätta ytterligare så tillagade jag dem i ugnen.

(Ingredienslistan innehåller köplänkar/annonslänkar till företag som jag brukar handla ifrån.)

Ingredienser

2 ägg

2 krm svartpeppar

1,5 tsk salt

2 tsk torkad basilika

2 tsk dijon senap

1 stor morot

1 stor gul lök

1 kg nötfärs

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop ägg och kryddor i en bunke.
  3. Mixa morot och lök, gärna i en blender så det blir finfördelat.
  4. Rör ned den mixade moroten och löken i äggblandningen.
  5. Lägg till sist även i köttfärsen i bunken och rör ihop. Jag brukar knåda med händerna så att allt blandas ordentligt.
  6. Rulla till bollar och lägg dem på en smord plåt. Jag gör 70 köttbullar enligt detta recept.
  7. In i ugnen ca 10 minuter. De ska bli genomgräddade och få lite färg. Halvvägs kan man vända på dem så får de jämnare färg.
  8. Ät och njut!

Tips! Servera gärna tillsammans med broccolimos eller blomkålsmos.

Detta inlägg har en kommentar

Kommentarer är stängda.