Enkelt är bra i en stressig vardag. Men enkelt för mig betyder inte färdiglagad snabbmat från affären. Det blir både billigare, godare och nyttigare att slänga ihop något enkelt själv från grunden. Och det tar inte längre tid än att först handla och sedan värma färdigmat. Detta broccolimos kan ätas…
Att göra dina egna pommes av sötpotatis är superenkelt. Och mycket godare än köpepommes! Vi gjorde nämligen en smaktest. Vi köpte två olika sorters sötpotatis-pommes från frysdisken, tillagade dessa två varianterna tillsammans med våra egna skivade av färsk sötpotatis (utlagda i tre separata grupperingar på plåten). Alla i familjen var eniga om att de…
Det finns många alternativ till det vita mjölet om man vill göra pizza. En av mina favoriter är pizza på blomkålsbotten (paleo). Jag brukar ibland ha i någon typ av ost för att variera smaken, men oftast kör jag utan. Antingen kan man göra flera små pizzor i portionsstorlek, eller…
Denna pizza på äggbotten är väldigt enkel att göra, och mycket nyttigare än köpepizza. Och eftersom jag älskar ägg tycker jag att det blir minst lika gott. Toppingen går att variera hur mycket som helst. Denna gång nöjde jag mig med tomatsås, skinka och ost. Ingredienser 3 ägg En skvätt…
Jag tycker det är smidigt att alltid ha färdiglagad mat i frysen som snabbt och enkelt kan tas fram när tiden är knapp. Köttbullar är ett perfekt exempel på detta. Jag brukar göra många åt gången. Då räcker det både till dagens måltid, och till några matlådor/några ytterligare måltider. Detta…
Vitkål är en fantastisk grönsak fullproppad med vitaminer, och innehåller endast 4 gram kolhydrater per 100 gram. Det här recepter fungerar till det mesta och är väldigt enkelt att göra. Jag brukar göra en stor gratäng när jag ändå håller på, för då gör jag matlådor av det som blir…
Att tillaga en hel kyckling är ofta enklare än vad man kan tro. Ofta blir det också billigare än att köpa filéer eller kycklingbröst. Vi brukar tillaga hel kyckling antingen i en lergryta i ugnen eller i en Crock pot. Denna gång använde jag vår Crock pot. Det är så…
Hemma hos oss använder vi ofta en Crock pot när vi lagar mat. Det är en "slow cocker", dvs en gryta som går på el och som man ställer in tiden på. Därefter sköter den sig helt själv. Fantastiskt smidigt! Och eftersom maten tillagas långsamt så bevaras alla näringsämnen bättre.…