Denna vaniljsås gjord på cashewnötter är ett hälsosamt alternativ till vanlig vaniljsås. Den är helt fri från både gluten, laktos, mjölkprotein och ägg och smakar underbart gott! Ibland hoppar jag helt över sötningen för jag tycker nötterna i sig ger en god smak och har man den på en sötare…
Idag hade jag lite tid över på lunchen, så jag bakade en banankaka (Paleo) som jag nu äter till mitt eftermiddagskaffe. Receptet swishade förbi i mitt facebook-flöde i morse, jag minns inte vem som publicerade det, bara att jag la på minne att jag skulle testa det. Och det blev…
Dessa kokosbollar är otroligt goda. De går att äta både naturella och kan smaksättas med till exempel hackade nötter, lakritspulver eller bärpulver. Jag tycker de är goda helt utan sötning, men ska jag bjuda på dem brukar jag söta lite. Ca 25 st Ingredienser 200 gram rumstempererat smör (alternativt kokosolja…
Idag gjorde vi ischoklad inför julafton. Riktig ischoklad! Utan processade ingredienser! Många recept använder sig av blockchoklad och det ohälsosamma processade kokosfettet i silverpaket. Men jag ser ingen som helst anledning till att används dessa ingredienser, när man i stället kan använda ren 70 % mörk choklad och kallpressad ekologisk…
Dessa lussebollar passar perfekt nu när lucia-dagen närmar sig! Vi brukar njuta av flera vackra luciatåg under dessa dagar, och att kombinera det med god lussefika gör det extra stämningsfullt. Jag använder en kraftfull mixer med en kanna designad för att klara lite mer kladdiga röror, om du inte har en…
Detta är en underbart julig mjuk pepparkaka! Faktiskt en av mina favoriter. Och den är dessutom nyttig eftersom den inte innehåller vitt mjöl och mängder med socker. Kakan är glutenfri och kan även göras mjölkfri. Kakan funkar lika bra året runt, det är bara att variera kryddorna. Till advent och…