Jag har på senaste tiden bakat fantastiskt goda scones på hela havregryn. Tidigare när jag bakat på havre så har jag oftast mixat grynen till havremjöl, men till dessa bröd använder jag grynen hela. Har jag en banan hemma så brukar jag även mosa i det. Då blir de lite…
Här kommer ett recept på jättegoda pannkakor, perfekta att göra till frukost eller som ett mellanmål. Istället för vetemjöl så är de baserade på havremjöl vilket är glutenfritt och passar dig som vill undvika gluten, men inte äta tex strikt paleo.(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore) Havremjöl fixar du…
Pesto på rucola
Rucola - Lättodlat med många användningsområden Rucola är väldigt lättodlat. Vi satte frön för några år sedan i en pallkrage. Dessa gick i blom och spred sig så numera hittar vi rucola överallt i trädgården. Som späda blad tycker jag de ör goda som de är, att blanda i salladen…
Denna vaniljsås gjord på cashewnötter är ett hälsosamt alternativ till vanlig vaniljsås. Den är helt fri från både gluten, laktos, mjölkprotein och ägg och smakar underbart gott! Ibland hoppar jag helt över sötningen för jag tycker nötterna i sig ger en god smak och har man den på en sötare…
Att göra dina egna pommes av sötpotatis är superenkelt. Och mycket godare än köpepommes! Vi gjorde nämligen en smaktest. Vi köpte två olika sorters sötpotatis-pommes från frysdisken, tillagade dessa två varianterna tillsammans med våra egna skivade av färsk sötpotatis (utlagda i tre separata grupperingar på plåten). Alla i familjen var eniga om att de…
Vi har fullt med morötter i en av våra pallkragar, och när dessa gallras tar vi hand om de små plantorna. Morötterna försvinner ned i magen direkt, de är fantastiskt goda, men vad många inte vet är att man faktiskt kan äta även blasten. Min favorit är en pesto på…
Det finns många alternativ till det vita mjölet om man vill göra pizza. En av mina favoriter är pizza på blomkålsbotten (paleo). Jag brukar ibland ha i någon typ av ost för att variera smaken, men oftast kör jag utan. Antingen kan man göra flera små pizzor i portionsstorlek, eller…
Idag hade jag lite tid över på lunchen, så jag bakade en banankaka (Paleo) som jag nu äter till mitt eftermiddagskaffe. Receptet swishade förbi i mitt facebook-flöde i morse, jag minns inte vem som publicerade det, bara att jag la på minne att jag skulle testa det. Och det blev…
Semlor är så fantastiskt gott! Kanske för att man äter dem så sällan, en gång om året, så man inte hinner tröttna. Och jag tycker att de smakar ännu bättre när man bakat dem själv. I helgen bakade jag bullar baserade på mandelmjöl, mums. Men ingen semla utan mandelmassa. Vi…
Matig grönsaksjuice till frukost. Mixade en stor mängd olika sorters ekologiska grönsaker och örter från trädgården och skafferiet, tillsammans med en sked hälsosam kokosolja. Mättade fram till middagstid.