Idag hade jag lite tid över på lunchen, så jag bakade en banankaka (Paleo) som jag nu äter till mitt eftermiddagskaffe. Receptet swishade förbi i mitt facebook-flöde i morse, jag minns inte vem som publicerade det, bara att jag la på minne att jag skulle testa det. Och det blev riktigt lyckat. Mums!
Om man gillar banan, så är det ett bra alternativ till socker, det ger en naturlig sötning och binder även ihop brödet.
Så här gjorde jag min banankaka.
Ingredienser:
- 3 ägg
- 2 bananer
- 2,5 dl mandelmjöl (annonslänk till Bodystore)
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 2 msk smält kokosolja
- 1 krm havssalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda ihop alla ingredienser. Jag använde en stavmixer för att få en slät smet.
- Lägg ett bakplåtspapper i en liten form. Jag använde en liten ugnsfast matlåda från ikea.
- Stoppa in i ugnen ca 50 minuter
- Ät och njut!
Pingback: Vaniljsås på cashewnötter (Paleo) - Transnova Wellness