Fröknäcke är så otroligt gott! Och väldigt enkelt att göra.
Det finns väldigt många varianter av fröknäcke, med och utan ägg, med och utan fiberhusk, med och utan mandelmjöl osv.
Dessa sesamknäcke tycker jag är de enklaste och mest snabblagade. Även dessa går att variera med olika frösorter och olika kryddor/örter/smaksättningar.
Mitt grundrecept ser ut så här:
Ingredienser
2 ägg
0,5 tsk salt
1,5 dl sesamfrö
1 dl solrosfrö
1 dl pumpakärnor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Knäck äggen i en bunke och vispa tillsammans med saltet (och ev. annan smaksättning)
- Rör i fröerna.
- Smörj en plåt och bred ut fröna, jag gör dem cirka 1 cm tjocka.
- Stoppa in i ugnen i 10 min.
- Ta ut dem och var snabb att skära dem i bitar innan de stelnar.
- Ät och njut tillsammans med ditt favoritpålägg!
TIPS: Jag använder en pizzaskärare när jag skär upp dem, det går då supersnabbt.
TIPS: Gör dubbel sats och frys in det som inte går åt direkt.
TIPS: Blötlägg gärna fröerna innan så de aktiveras för bästa näringsupptag